Onze Hulpmiddelen

Hieronder ziet u een overzicht van onze hulpmiddelen. Bij vragen kunt u altijd contact opnemen.

Uitschuifbare evenaar

Onze evenaars zijn speciaal ontworpen om lasten horizontaal te hijsen en te transporteren, waarbij het gewicht gelijkmatig verdeeld moet worden over meerdere punten. Ze bestaan uit een hoofdkoker met een centraal hijsoog en twee uitschuifbare kokers, waardoor de lengte van de evenaar aangepast kan worden door de kokers uit te schuiven.

Uitschuifbare evenaar
Betonblokkenklem

Betonblokkenklem

Onze mechanische betonblokkenklem, ook bekend als legoblokkenklem of mega blokkenklem, is het perfecte gereedschap voor het hijsen van betonblokken. Met een klembereik van 400 tot 800 mm kunnen betonblokken van verschillende afmetingen moeiteloos worden gehesen. Optioneel kan de mechanische mega blokkenklem worden uitgerust met kettingbeveiliging voor hijsen boven 1,8 meter.

Kraancontainer

De kraancontainer kan gemakkelijk worden geplaatst in zowel horizontale als verticale posities, en de hele procedure kan zelfstandig worden uitgevoerd door de kraanmachinist. De kraancontainer heeft zowel een HD-hijsoog als een standaard hijsoog.

Kraancontainer
Pro-Lift Handkettingtakel

Pro-Lift Handkettingtakel

Deze handkettingtakel is voor vele toepassingen inzetbaar en is licht en gemakkelijk te bedienen. Geschikt voor een hijshoogte van 150mm tot 6 meter.

Ladingbinder

De ladingbinder zorgt voor een gecontroleerde overdracht van de voorspankracht naar de spanketting. Bij het spannen van zware ladingen is een ladingbinder van essentieel belang. De Grade 80 ladingbinder wordt voornamelijk gebruikt in combinatie met een Grade 80 spanketting.

Ladingbinder
Aluminium Kruisspreaders

Aluminium Kruisspreaders

De aluminium kruisspreaders van Aluex zijn uitzonderlijk licht van gewicht maar bieden toch de perfecte ondersteuning voor het hijsen van zware elementen. Ze zijn ontworpen door en voor gebruikers, wat resulteert in een product dat alle gewenste voordelen biedt. Deze spreaders zijn snel en eenvoudig in gebruik, waardoor je moeiteloos kunt schakelen tussen verschillende hijsprojecten en tijd bespaart. Dankzij hun lichte gewicht kunnen ze gemakkelijk worden ingezet voor diverse gewichten. Bovendien zijn de spreaders CE-gecertificeerd.

EAS hijsklauw

De EAS hijsklauw maakt deel uit van het EAS KK-systeem en voldoet aan de Machinerichtlijn 2006/42/EG en de EN 13155 normen. Het is ontworpen om te voldoen aan alle belastingsrichtingen.

EAS hijsklauw
Hijsogen

Hijsogen

Yoke draaibare hijsogen, de hoogste kwaliteit.

Harpsluitingen

Harpsluitingen dienen hoofdzakelijk als verwijderbare schakels in hijs- en statische systemen om staaldraad, kettingen en andere fittingen te verbinden. Sluitingen met moerbout vinden voornamelijk hun toepassing in langdurige of permanente situaties, terwijl sluitingen met borstbout voornamelijk geschikt zijn voor tijdelijke toepassingen vanwege de snelle en eenvoudige verwijdering van de borstbout uit de sluiting. Alle sluitingen voldoen aan de norm NEN-EN-13889.

Harpsluitingen
Containerhaken 10 ton

Containerhaken 10 ton

  • Maximale draagcapaciteit (WLL): 10.000 kg per containerhaak.
    Gewicht: Circa 3,5 kg per containerhaak.
  • Elke containerhaak is voorzien van een uniek serienummer en CE-markering.
  • Het fabricagedatum en leveranciersinformatie zijn vermeld op het bijgeleverde certificaat voor elke containerhaak.
  • Elke set van 4 containerhaken wordt geleverd met een bijbehorend opbergrek.
  • De Twist4lift is ontworpen voor het veilig hijsen van containers met hoekstukken die voldoen aan de norm ISO 1161.

Voor deze toepassing is de Twist4lift uitvoerig getest tot een belasting van meer dan 40.000 kg zonder enige vorm van bezwijken (met een veiligheidsfactor van 4), waarbij geen blijvende vervorming werd waargenomen tot een belasting van meer dan 20.000 kg.